DORDRECHT – Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de herfstvakantie schaatslessen op de Optisport Sportboulevard in Dordrecht. Wil jij ook de schaatsvaardigheden en al wat kunstjes leren op de smalle ijzers? Kom dan meedoen met de snelcursus schaatsen van 16 tot en met 18 oktober van 08.45 tot 10.15 uur op de Dordtse Sportboulevard. (Foto: H. Zock)

In de lessen leren beginnende schaatsers verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. De cursus is gericht op kinderen, jeugdplussers en volwassenen. Je kunt al meedoen als je 4 jaar bent. Ook als je al een beetje kan schaatsen is dit de cursus om nog beter te worden en nieuwe technieken te leren. Een team gemotiveerde schaatstrainers staat borg voor de leerzame en leuke lessen in deze vakantie. Op een speelse, maar toch serieuze manier met veel persoonlijke aandacht van ervaren schaatstrainsters, leren de kleuters, jeugd en jeugd plus, maar ook volwassenen zich vertrouwd te voelen op het ijs en de smalle ijzers. De prijs van de cursus is 60 euro. Het cursusgeld is inclusief de entree van de ijsbaan gedurende de cursus en een certificaat van deelname. Schaatsen huren is mogelijk bij de vereniging. Ouders en begeleiders die niet deelnemen aan de cursus kunnen de verrichtingen volgen vanaf de tribunes in de ijshal.

Uitgebreid lesaanbod

Voor wie na de snelcursus enthousiast geworden is en meer wil leren heeft de vereniging een uitgebreid lesaanbod, waarin voor alle leeftijdsgroepen wekelijks lessen aangeboden worden. Instromen is het hele seizoen mogelijk en je kunt al op schaatsles vanaf 4 jaar. De vereniging biedt iedereen een gratis proefles aan en wie nog wat langer wil kennismaken kan inschrijven voor vier snuffellessen alvorens lid te worden. Inschrijven voor de snelcursus en een gratis proefles is mogelijk via www.ddd-kunstrijden.nl.