Sport

reageer als eerstwo 1 aug 2018

Selectie WK Lifesaving bestaat uit sporters Dordtse Reddingsbrigade

DORDRECHT – Het WK Lifesaving vindt plaats in Adelaide, Australië, eind dit jaar. De nationale dames- en herenselectie, bestaat op één persoon na, volledig uit sporters van de Dordtse Reddingsbrigade.

De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘pool events’ en op het strand en in de zee, de ‘ocean events’.
De nationale selectie is onlangs bekend gemaakt. Van de twaalf sporters, komen er elf van de Dordtse Reddingsbrigade. Dit zijn bij de dames: Chantal Senden, Ela Hutten, Elise Pennings, Janneke Ras, Kitty Schiphorst Preuper en Charlotte van der Hoek. Bij de heren: Robert Hendriks, Alwin Hillebrink, Melvin van der Mey, Jelmar Hillebrink en Barry Hazenoot.
De wedstrijdploeg van de Dordtse Reddingsbrigade bestaat uit meer dan tachtig sporters. Vergeleken met andere brigades is dat een grote groep, mede dankzij de goede faciliteiten van de Sportboulevard. Een deel van de wedstrijdploeg doet onder eigen naam van de Dordtse Reddingsbrigade mee aan het WK in Adelaide.
De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de reddingsbrigade actief.

Geef een reactie