DORDRECHT – Het wordt zaterdag, 8 juli, een gedenkwaardige dag voor de ambitieuze Dordtsche Rugby Club. Voor het eerst in de geschiedenis van Rugby League Nederland vinden er selectiewedstrijden plaats voor het Nederlandse U19s Rugby League team.

De selectiewedstrijden worden gespeeld door Union- en League-spelers. Ze zijn bepalend voor het finaliseren van de spelersselectie van het Nederlands U19s Rugby League team, spelers die jonger zijn dan 19 jaar oud. De Dordtsche Rugby Club is een van de clubs die spelers van dit kaliber levert aan het Nederlandse U19s Rugby League team en die jeugdspelers ook opleidt naar dit niveau. Ze is de eerste club in Nederland die zowel Rugby Union als Rugby League in huis heeft voor de jeugd, en op termijn zal dit ook gelden voor de senioren. Dit is een eerste stap in de richting van het samenbrengen van twee mooie vormen rugby; Rugby Union en Rugby League. Beide varianten kennen ieder hun eigen spelregels, dynamiek, tactiek, puntentelling en aantal spelers op het veld. Rugby Union is in Nederland een wintersport, Rugby Leauge focust zich op de zomerperiode waardoor spelers beide varianten kunnen spelen.

Naast deze selectiewedstrijden spelen de Rotterdam Pitbulls en de Zwolle Wolves om 16.00 uur hun vijfde competitie ronde bij de Dordtsche Rugby Club. Beiden clubs strijden voor rechtstreekse plek in de finale om het landskampioenschap. Dit belooft dus een spectaculaire dag te worden. Nieuwsgierig geworden? Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Zie alle info op www.dordtscherugbyclub.nl.