DORDRECHT – BC Selecta hield dit najaar een leuke actie voor Dordtenaren: slecht 25 euro voor tien badmintonlessen. Het bleek bijzonder vruchtbaar. De animo was groot en sommigen sloten zich ook nog bij de vereniging aan. Zo konden er maar liefst veertien nieuwe leden worden ontvangen, waarvan twee bij de seniorenclub van de dinsdagochtend. Nieuw lid Corina is zo enthousiast over ‘haar’ nieuwe cluppie dat ze een wervend stukje schreef over de dinsdagochtend-groep. Penningmeester van BC Selecta, Ronald Barends: “Ik vond dit zo treffend geschreven dat ik dacht dit moet in de krant. Zeker ook omdat het zo belangrijk is dat ouderen blijven sporten.”

Hoe zit dat dan met die seniorenclub? Het nieuwste lid vertelt er graag meer over. Net als over de actie, die vast een vervolg gaat krijgen. Corina begint haar verhaal over haar eerste ervaring met BC Selecta. “Zomaar een berichtje dat ineens paste: tien proeflessen voor badminton. Met mijn vriendin reden we door de donkere avonden om de lessen te volgen. Felle rakkers daar, en competitief alsof ze de Spelen moesten winnen! Badminton is meer dan een shuttle heen en weer krijgen op de camping, en spelen zolang het licht genoeg is om de shuttle te zien. Spelregels, houding en techniek van je hand aan het racket spelen een grote rol. Het ziet er makkelijk uit, maar precies je shuttle dáár laten neerkomen, nét buiten het bereik van je tegenstander, dat vereist focus, oefening en vaardigheid. Niet in tien lessen te leren, en ja, hoe verder dan, want lol had ik er wel in, die shuttle vangen.

Welkom!

Er werd geadviseerd om je te mengen in hun andere groepen op vrijdagavond. En o ja, er was op dinsdagochtend ook nog een groep: de senioren. Ik zoek een prettige manier van bewegen zonder dat ik me ‘oud’ voel. Ik zocht een groep waar ik zonder competitieve draak achter mij waar ik me ongetwijfeld aan zou gaan branden. Leren, en beter worden maar vooral ook lol. Tot mijn verrassing vond ik dit in de dinsdagochtend groep. En senioren? Welnee! Mensen met levenservaring! Ik heb mij zelden zo welkom gevoeld in een nieuwe groep als in deze. Misslaan is geen fout, maar een ervaring. Ze hebben iedere dinsdag de zaalruimte van 09.00 tot 11.00 uur. Na een uur proefles trainen ben ik wel uitgespeeld, dus mijn vriendin en ik kwamen om 09.30 uur binnen, tijd genoeg om moe te worden bedacht ik me. Deze groep is niet alleen badminton, maar is betrokken bij elkaar, maken lol met elkaar en zijn verbonden door de lol van het badmintonspel. Er is interesse voor elkaar, en een clubgeest die warmte uitstraalt. Ze stralen humor uit, en levenservaring. En de shuttles vliegen vrolijk heen en weer…..We hoeven niet meer de snelheid van een jonge sporter te hebben om lol en fijne badmintonsport te beoefenen!”

Meer weten? Zie www.bcselecta.nl voor alle informatie over de vereniging.