Sport

reageer als eerstvr 9 mrt 2018

Spectaculair sportevenement in de Sportboulevard

DORDRECHT – De Dordtse Reddingsbrigade (DRB) organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 maart het Internationale LifeSaving Event (ILSE). Twee dagen lang worden in het zwembad aan de Sportboulevard spectaculaire onderdelen gezwommen door nationale en internationale jeugd, volwassenen en masters. (Foto: Vinnie de Laat)

Wat is het?  

“De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. Tijdens deze twee dagen zijn er zes individuele onderdelen en drie teamonderdelen. De onderdelen bestaan onder meer uit hinderniszwemmen, popduiken en vervoeren, de pop aanklikken, onder water zwemmen en de pop oppakken en vervoeren. Sommige onderdelen worden met zwemvliezen uitgevoerd. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘pool events’ en op het strand en in de zee, de ‘ocean events’.”

Wie doen er mee?

“De wedstrijdploeg van de Dordtse Reddingsbrigade bestaat uit meer dan tachtig sporters. Vergeleken met andere brigades is dat een grote groep, mede dankzij de goede faciliteiten van de Sportboulevard. Een behoorlijk deel van de wedstrijdploeg maakt deel uit van de nationale selectie en sporters nemen deel aan het WK in Adelaide, Australië, eind dit jaar. Bij nationale en internationale wedstrijden worden vaak meerdere podiumplaatsen behaald. De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de reddingsbrigade actief.”

Waar is het?

“Iedereen is van harte welkom in het zwembad van de Sportboulevard Dordrecht om op zaterdag 10 maart of zondag 11 maart naar de series of spannende finales te kijken. Dit is een unieke gelegenheid om in aanraking te komen met een nog vrij onbekende sport. Kom kijken naar alle spectaculaire onderdelen en moedig de sporters aan.”

 

 

 

Geef een reactie