DORDRECHT – Kinderen tussen de 4 en 8 jaar kunnen op 14 april (Goede Vrijdag) tal van sporten ontdekken tijdens het Dordtse Sportfestijn in de Sportboulevard. 

Dordtse sportaanbieders laten kinderen tijdens het Sportfestijn op een leuke manier kennis maken met verschillende sporten. De multifunctionele Sportboulevard wordt voor het sportfestijn omgetoverd tot een festivalterrein, waarop veel valt te beleven en bewegen. Tijdens het vrolijke en sportieve festijn worden sportactiviteiten afgewisseld met demonstraties en entertainment. Zo kunnen de bezoekers op verschillende manieren kennis maken met honkbal, voetbal, tennis, hockey, gymnastiek en vele andere sporten. Dit alles onder professionele begeleiding van Dordtse sportaanbieders. Naast de diverse sporten waar doorlopend aan kan worden deelgenomen, kunnen de deelnemers ook inschrijven voor clinics van verschillende zwem- en ijssporten die tijdens het Sportfestijn plaatsvinden in het zwembad en op het ijs. Inschrijven voor de clinics kan ook op de dag zelf in de entreehal.

Speciaal aanbod

Nieuw tijdens het sportevenement is het speciale aanbod voor kinderen met een beperking. De doelgroep voor dit aanbod is qua leeftijd iets breder. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die op zoek zijn naar een leuke sport kunnen meedoen of een kijkje nemen.

Inschrijven

Ouders kunnen tijdens het festijn informatie inwinnen bij de deelnemende sportverenigingen. Daarnaast bieden alle deelnemende verenigingen een vervolg op hun club aan voor verdere verdieping in hun sport, waarvoor ouders hun kind achteraf op kunnen geven. Deelname aan het Dordtse Sportfestijn kost 2 euro per duo (ouder/kind). Inschrijven is mogelijk via www.dordtsport.nl.