Sport

reageer als eerstvr 16 mrt 2018

Strafschoppen nekken FC Dordrecht in Den Bosch

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft het uitduel bij FC Den Bosch verloren. In stadion De Vliert klopte de Brabantse gastheer vrijdagavond de kersverse winnaar van de derde periodetitel met 4-1. Twee doelpunten kwamen vanaf de elfmeterstip.
In de aanvang van de eerste helft waren de Dordtenaren regelmatig in kansrijke positie echter werd vergeten het Brabantse net te doen bollen waardoor de Brabanders in de wedstrijd bleven.
Drie minuten voor rust kwam de kentering in de strijd en ging de bal na een glijdende tackle van Gustavo Hamer op de penaltystip. Niek Vossenbelt maakte geen fout en gaf doelman Bryan Janssen met de 1-0 het nakijken.
Nauwelijks was het tweede bedrijf onderweg of de bal lag na wat duwwerk opnieuw op de strafschopstip. Ook nu faalde Vossenbelt niet en zorgde voor de 2-0. Kort na de tweede Bossche treffer werd FC Dordrecht trainer Gérard de Nooijer door arbiter Bax naar de tribune verwezen na opmerkingen aan het adres van de leidsman.Vervolgens was het Blummel die de 3-0 op zijn naam bracht. Yahya Boumediene redde nog de Dordtse eer met de 3-1 waarna het slotakkoord voor FC Den Bosch was met Kevin Felida als de maker van de 4-1 eindstand.
Na vanavond blijft FC Dordrecht ondanks de nederlaag de nummer acht van de Jupiler League. Volgende week zondag speelt de Krommedijkclub het thuisduel tegen Go Ahead Eagles.

Geef een reactie