Sport

reageer als eerstzo 13 jan 2019

Suzanne Schulting pakt Europese titel shorttrack in bomvolle Dordtse ijshal

DORDRECHT-Suzanne Schulting heeft zondagmiddag in Dordrecht op fenomenale wijze het algemeen klassement van het EK Shorttrack op haar naam weten te zetten. De winst van Schulting, aangemoedigd door de fans in een uitverkochte ijshal in de superfinale was goed voor de gouden medaille en de Europese titel.De Russin Sofia Prosvirnova pakte het zilver en brons was er voor de Schotse Elise Christie.
Korte tijd later kwam golden girl Schulting met de damesploeg van Team NL uit in de finale van de relay. In een bloedstollende eindstrijd bleef Oranje met naast dus Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruyven de teams van Rusland en Hongarije voor.In de finale van de dames 1000 meter greep Lara van Ruyven met haar vierde positie naast een plek op het erepodium.
Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de titel, gevolgd door zijn broer Shaong Liu. De Rus Semen Elistratov completeerde de top drie. Op de relay was de ploeg van Olympisch kampioen Hongarije ook de sterktse en pakte in de laatste ronde na een imponerende strijd het goud voor de neus van Team NL weg.Rusland legde beslag op het brons.
Zo kwam een mooi einde aan drie dagen absolute topsport in Dordrecht met eremetaal voor Team NL onder toeziend oog van vele supporters op de volle tribunes.

Geef een reactie