DORDRECHT – Met een gratis proefles start dinsdag 13 januari een nieuwe beginnerscursus Taoïstische Tai Chi. Iedereen is welkom om zelf te ervaren deze ‘interne kunsten’ voor de eigen gezondheid kunnen betekenen. De proefles is van 20.00 tot 22.00 uur in Gymzaal Sport+ aan de Maria Montessorilaan 3 op het Leerpark. Aanmelden is niet nodig.

Deze vorm van tai chi is specifiek gericht op het verbeteren van de gezondheid. De zachtheid van de bewegingen maakt deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke gesteldheid. De vele strekkingen en draaiingen zorgen voor sterkere botten, beter functionerende spieren, soepele gewrichten, een beter evenwicht en een verbeterde bloedsomloop en lymfedrainage. Dit heeft een positief effect op de gezondheid, waardoor mensen met chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, reuma, artrose, MS, hartklachten, COPD hier veel baat bij kunnen hebben. Naast de fysieke effecten ervaren veel beoefenaars ook een weldadige rust in het denken. Het uiteindelijke doel van deze taoïstische training is om lichaam en geest weer in balans te brengen. In deze training ligt de nadruk op vriendelijkheid, vrijgevigheid en behulpzaamheid voor anderen, waardoor je je eigen spanningen en zorgen makkelijker los kunt laten.

Beginnersklassen worden op ruim dertig locaties in Nederland aangeboden door de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. Kijk op www.taoisttaichi.nl voor meer informatie.