DORDRECHT – Vorig jaar zijn er door de bekende omstandigheden, laten we het c-woord een keer weglaten, bijna geen tenniscompetities en -toernooien gespeeld. Tennissers van verschillende clubs uit de regio staan te trappelen om weer eens (semi-)competitief een balletje te slaan, weet Jacco Bakker die samen met Edwin Zuidweg en Knight Kundsen voor het eerst voor de organisatie van het jaarlijkse 45+ en 65+ tennistoernooi van de Dordtse tennisvereniging Dash’35 tekent. “De inschrijving is nu een paar weken open en de animo blijkt groot.”

Bij het open toernooi zijn spelers van alle verenigingen welkom. “Daarnaast zijn wij heel blij dat dankzij de versoepelingen per 26 juni er ook weer toeschouwers welkom zijn tijdens het toernooi”, zegt Jacco. “Het toernooi zal dit jaar waarschijnlijk één van de eerste toernooien in de regio zijn na de openstelling van tenniswedstrijden voor senioren. Jarenlang heette dit het Mimy de Bot Toernooi en stond het onder leiding van toernooileider Erik Cense en zijn kompanen. Dit jaar hebben wij het stokje van hen overgenomen. We wilden een frisse nieuwe start maken met ook een nieuwe naamgever voor het toernooi. Verheugd kunnen wij dan ook melden dat Tennis Tuning haar naam aan ons toernooi wil verbinden en als hoofdsponsor van ons toernooi in wil stappen. Daarnaast zijn wij heel blij met dat wij nog twee Dordtse bedrijven, Rood Wit & Rosé en de Jong Verduurzaamt, als sponsor aan het toernooi kunnen verbinden.”
Het toernooi wordt gespeeld van maandag 19 juli tot en met zondag 25 juli op het tennispark op de Monarda in Zuidhoven. Inschrijven kan via toernooi.nl (zoek op Tennis Tuning Open).