DORDRECHT – Een bijzonder moment, afgelopen week, op de jaarlijkse ledenvergadering van gymnastiekvereniging Sparta Dordrecht: Ton Bras, leidster van de dames fitgym afdeling, geeft in 2019 maar liefst vijftig jaar les bij Sparta. Een imposante mijlpaal, die volgens het bestuur en de onderscheidingscommissie van Sparta een goede reden is om Ton Bras te benoemen tot erelid van de vereniging.

Volledig verrast vroeg Ton Bras “Waarvoor?” toen tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Sparta bekend werd gemaakt dat het bestuur en de onderscheidingscommissie haar de hoogste onderscheiding van erelid wilden toekennen. Een overtuigend antwoord volgde in een korte blik op alle verdiensten van Ton Bras voor Sparta Dordrecht. Niet alleen geeft ze al vijftig jaar les, ze staat ook altijd klaar om collega-leiding te vervangen bij ziekte en zelfs buiten de les organiseert Ton regelmatig actieve uitjes voor haar dames. Ton Bras sluit zich met het ontvangen van het erelidmaatschap aan in een rij van slechts vijf andere illustere Sparta-leden die haar voorgingen.

Van links naar rechts staand: Henna Menes, Adri Suk, Ilse Wachter, Sabrina Kleynendorst, Adrie Schuitema, Magda van Strijen, Dinie Welles. Zittend: Ton Bras, Ad Holster.


Naast het uitreiken van de hoogste onderscheiding binnen de vereniging, werden zoals gebruikelijk ook jubilarissen gehuldigd. Trainster Sabrina Kleynendorst en leden Henna Menes en Adrie Schuitema vierden hun 12,5 jaar lidmaatschap. Ad Holster, Magda van Strijen en Adri Suk ontvingen een aandenken ter gelegenheid van hun 25-jarig lidmaatschap. Tot slot ontving Dinie Welles een gouden hangertje met het Sparta-logo als blijk van haar haar 50-jarig lidmaatschap.