DORDRECHT – De Dordtse Jeanette van der Werff heeft vorige week een bijzondere prestatie geleverd. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul werd ze wereldkampioen Badminton bij de Veteranen 60 +. En als klap op de vuurpijl pakte ze met haar dubbelpartner Jan Petersen uit Denemarken ook nog het zilver in het gemengd dubbel. “Ik ben er best trots op”, zegt ze geheel terecht.

De in Papendrecht geboren Van der Werff speelt al sinds haar negende badminton. En dat doet ze vijftig jaar later, in oktober wordt ze 61, nog steeds met veel plezier en inzet. Regelmatig doet ze ook mee aan eindtoernooien. “Bij dit WK heb ik wel even getwijfeld. Je schrijft je in via de bond, maar verder moet je alles zelf regelen en bekostigen. Maar ik ben heel blij dat ik toch, samen met een vriendin, ben gegaan. Ik was nog nooit in Azië geweest.”

Bijzondere ervaring

De reis naar de andere kant van de wereld leverde een heel bijzondere ervaring op en ook nog eens groot sportief succes voor de Dordtse, die traint bij de Barendrechtse club TFS en werkt bij het Leger des Heils in Dordrecht. “Het was een ervaring die ik niet had willen missen.” Volgend jaar staat er een EK op het programma, of eigenlijk EVK, zoals dat bij de Veteranen heet. “Dan hoef ik wat minder ver te reizen, want dat is in België.”