Sport

reageer als eerstwo 13 jun 2018

Tweede editie Straatvoetbalkampioenschap op Energieplein

DORDRECHT – Organisator Giuliano Soerdjbalie staat weer in de startblokken voor de tweede editie van het Straatvoetbalkampioenschap voor teams van de groepen 7 en 8 van Dordtse basisscholen. Vorig jaar zette hij het toernooi op het Energieplein voor het eerst op poten. Het viel bij iedereen in de smaak, dus woensdag 20 juni is het weer zover. Er doen zestien teams mee. De finaleronde is op vrijdagavond 22 juni in het stadion van FC Dordrecht. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Twaalf jongensteams, verdeeld over drie poules, en een poule met vier meidenteams zijn ingeschreven. En daarmee is de inschrijving ook vol. “Ik zou graag nog verder groeien, maar om alles goed te kunnen organiseren, is dit even het maximum”, zegt Giuliano, die bij die organisatie weer hulp krijgt van vele kanten. “Tim Verbaas van Dordt Sport heeft me vanaf het begin begeleid, de KNVB zorgt voor de boarding, zodat we twee velden kunnen maken en het Da Vinci College zorgt voor de scheidsrechters. Brandstof (het Bibelot-café, red.) zorgt voor de stroom, dj en geluidsapparatuur en is open voor een hapje en een drankje, Stichting Hattrick regelt een springkussen, Plus ’t Lam sponsort het eten en drinken voor de teams en Kinepolis stelt bioscoopkaartjes beschikbaar voor de winnaars. De gemeente ondersteunt financieel via een Wijkwens. Ook vanuit FC Dordrecht is er begeleiding in de organisatie en zij stellen hun stadion beschikbaar voor de finaleavond.”

Iedereen is welkom om komende woensdag van 13.30 tot 17.00 uur welkom op het plein bij het Energiehuis om te zien hoe de schoolteams van negen verschillende scholen het er in de poulewedstrijden vanaf brengen. “De nummers 1 en 2 uit de poules gaan door naar de finaleronde. Die wordt vrijdag 22 juni van 18.00 tot 20.00 uur gespeeld in het stadion van FC Dordrecht.”

 

 

Geef een reactie