Sport

reageer als eerstwo 10 jul 2019

Uniek examen bij RetZef

DORDRECHT – Bij RetZef Sport & Protect vindt donderdag een unieke gebeurtenis plaat. Sjoerd Slurink, Ramon van der Griend en Luciën Plet gaan op voor het zwarte band-examen Krav Maga. Een unicum. In Nederland heeft nog geen enkele leerling dit examen mogen afleggen. Morreh Timo Hennekes (5e Dan, Godan) van RetZef Sport & Protect is bijzonder trots op de leerlingen van de sportschool waarvoor hij alweer vijftien jaar geleden de basis legde.

In totaal leggen 36 leerlingen van RetZef Sport & Protect donderdag een examen af, voor de gele, oranje, groene en zwarte band. Een behoorlijk aantal dat de hoeveelheid kandidaten van vorig jaar evenaart. De sporters zijn afkomstig van de verschillende vestigingen van RetZef, een vereniging met leslocaties in Dordrecht, Zwijndrecht, Rotterdam, Spijkenisse, Breda en Oude-Tonge. Timo Hennekes is oprichter van RetZef en eigenaar van onder meer de (hoofd)locatie die zich in Dordrecht bevindt. Het aanstaande examen vervult hem met trots. Hoogtepunt van de dag voor Sjoerd, Ramon en Luciën is de zogenaamde Circle of Fear die voor de donderdagavond gepland staat. In deze cirkel nemen zij het een half uur lang op tegen maar liefst twaalf tot veertien man. Deze tegenstanders zullen op verschillende manieren aanvallen zoals met een mes, een stok, een pistool en een choke en headlocks (verwurgingen). Wie zich staande houdt, en ook de examens voorafgaand aan de Circle of Fear met goed resultaat aflegt, krijgt na afloop de zwarte band (eerste Dan) uitgereikt. “Dat is hét moment van de dag”, aldus Timo die zelf zijn zwarte band-examen in Israël aflegde, waar de verdedigingssport vandaan komt.

De populariteit van Krav Maga is nog steeds groeiende. Lessen zijn er voor iedereen: jong, oud, man, vrouw. “Er is veel vraag naar wat wij doen.” De locatie in Dordrecht telt inmiddels 245 leden en Timo zit nog boordevol plannen. Hij ziet mogelijkheden om de lessen voor kinderen uit te breiden en ook het ontplooien van verschillende kinderactiviteiten staat op zijn wensenlijst. Maar eerst is daar het aanstaande examen en het naderende jubileum. De examens worden overigens uitgebreid gefilmd (onder andere dronebeelden) en gefotografeerd door Molcreation. RetZef brengt het examen graag visueel in beeld en deelt de spectaculaire beelden via de social media-kanalen van de sportschool.

Geef een reactie