Sport

reageer als eerstvr 9 aug 2019

Valse competitiestart FC Dordrecht; NAC Breda met 0-2 te sterk

DORDRECHT-FC Dordrecht kende vrijdagavond een valse start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In een goed bezet Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk zag de formatie van trainer Claudio Braga tegenstander NAC Breda met een 0-2 zegepraal de volle buit veroveren.
Na wat plaagstootjes over en weer zonder treffers sloeg NAC na een goede twintig minuten spelen in de eerste helft toe.Arno Verschueren kopte uit een voorzet van Filipovic raak en gaf de Dordtse doelman Ramon ten Hove het nakijken met de 0-1. Jeremij Cijntje en nieuwkomer Pedro Marques brachten vervolgens gevaar in de Bredase afweer maar vonden in sluitpost Olij helaas een ware sta in de weg.
Na rust was het opnieuw Marques die de Brabantse afweer deed huiveren, maar Vrouwe Fortuna en ook nu weer doelman Olij waren de Portugese huurling deze avond niet gunstig gestemd.
Waarin de Dordtenaren niet slaagden, scoren, daar wist NAC wel toe te slaan. Een individuele actie van Luca Ilic eindigde in de Dordtse touwen waarmee de 0-2 eindstand werd bepaald.
Zo stonden de Dordtse Schapenkoppen dus op dag een van het seizoen 2019/2020 met lege handen.
Volgende week speelt de Krommedijkformatie het eerste duel op vreemde bodem met FC Eindhoven in de Lichtstad als tegenstrijder.Derhalve een nieuwe ronde met nieuwe prijzen voor de Merwestedelingen

Geef een reactie