DORDRECHT- In de derde klasse B van het zondagvoetbal hervatte Dubbeldam de competitie met de uitontmoeting bij Be Ready. Op sportpark De Schiethoek in Hank gaf het scorebord een 3-2 eindstand aan.
Voor het duel goed en wel onderweg was lag de bal reeds in het Dubbeldamse doel. Na de vroege tegengoal ging de Schenkeldijkclub direct in de achtervolging. Tien minuten voor rust kwam Dubbeldam op gelijke hoogte. Xander Staphort reageerde attent op een rebound en bracht beide teams in evenwicht. Toch zou Dubbeldam niet ongeschonden de theepauze ingaan want vlak voor rust sloeg de Brabantse thuisploeg nog toe met de 2-1.
Vijf minuten onderweg in het tweede bedrijf was de vreugde weer daar voor Dubbeldam. Jerry van Ingen mocht de felicitaties ontvangen voor de 2-2. Na wat kansen over en weer kantelde het duel toch weer de goede kant voor opponent Be Ready op. Uit het niets viel de 3-2. Helaas slaagde Dubbeldam er niet in om deze achterstand ongedaan te maken.
De tweede Dordtse club in deze afdeling RCD kende op Brabants grondgebied de tegenstander in ranglijstaanvoerder Bavel.De nummer een van het klassement was met 3-1 te sterk voor de Dordtenaren.
Tot de rust hield RCD het verdedigd knap op 0-0. Hierna wist Bavel toch de Dordtse verdediging te verschalken met twee goals. Marvin Langevoort kopte voor het aanvallend spelende RCD vanuit een corner de aansluitende 2-1 in de touwen. RCD gesterkt door deze treffer ging op jacht naar meer en kreeg nog kans op de 2-2.Helaas ontving Ralph Amperse vervolgens rood en kon Bavel daarna met de 3-1 de wedstrijd in het slot gooien. De zege van Bavel was goed voor het binnenhalen van de periodetitel.
SC Emma reisde eveneens af naar het Brabantse land en trof Gilze. De Dordtse formatie had zich de hervatting van de competitie zeker anders voorgesteld. Met 8-0 gingen de sportparkbewoners onderuit.
Stand: 1-Bavel, 5-Dubbeldam, 9-Emma, 11-RCD

In 4A was er de strijd tussen GSCODS en SVH. De Dordtse nummer twee van de rangschikking moest de 1-2 eindzege aan de koploper laten.Stand: 1-SVH, 3-GSCODS, 5-FC Dordrecht Amateurs
,SSW zag in 5B de thuisstrijd met DVVC onbeslist eindigen in 2-2.Stand: 1-Achtmaal, 4-SSW