Sport

reageer als eerstma 10 sep 2018

Veldrijdtoppers in actie in Dordrecht

DORDRECHT – In Dordrecht vindt op zondag 30 september het landelijke veldrijd-evenement Grote Prijs Cees Sint Nicolaas plaats. Er worden wedstrijden verreden in verschillende categorieën met deelnemers uit heel Nederland. Ook staan er enkele buitenlandse renners aan de start. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Dordtse wielervereniging De Mol. (Foto: Sharon Spruit)

Het evenement vindt plaats in nabij het clubgebouw van DRC De Mol in de Merwelanden aan de Vogelaarsweg in Dordrecht. Het programma is als volgt:

10.30 uur, Amateurs/Sportklasse

11.30 uur, Masters 40+/50+/60+

12.30 uur, Nieuwelingen

13.30 uur, Elite vrouwen/Beloften vrouwen/Amateur Vrouwen/ Junioren Vrouwen

13.31 uur, Nieuwelingen Meisjes

14.30 uur, Junioren

15.30 uur, Elite/Beloften

 

Regionale favorieten

Naast de landelijke toppers zijn er onder de deelnemers verschillende veldrijders uit de regio. Speerpunten zijn Lucas Janssen uit Papendrecht en Laura van der Zwaan uit Sliedrecht. Laura van der Zwaan behaalde vorig seizoen de bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen. Lucas Janssen liet in augustus zien in vorm te zijn voor de cross in Dordrecht door driewegwedstrijden achter elkaar te winnen. Laura van der Zwaan start om 13.30 uur, Lucas Janssen om 12.30 uur.

 

 

Geef een reactie