DORDRECHT – “Een grote mijlpaal”, zo noemt directeur Hans de Zeeuw de opening van de fanshop van FC Dordrecht op het Achterom, in het centrum van de stad. “Het is veel meer dan een verkooppunt. Het is ook een ontmoetingsplek voor supporters. En hopelijk een plek waarmee we nieuwe supporters aan ons binden.” (Foto’s en video: Stolk Fotografie) 

In de fanshop is een ruim assortiment sportkleding van Capelli te koop, maar ook een geheel nieuwe collectie clubsouvenirs en fan-artikelen. Je kunt er kaartjes voor de wedstrijden kopen. Maar het is ook een plek waar je binnen kunt lopen voor koffie en een praatje. En een potje gamen op groot scherm. Daarnaast kunnen er bijeenkomsten en sessies georganiseerd worden. Het pand aan het Achterom 95-97 gaat ook commercieel gebruikt worden. “De fanshop biedt volop mogelijkheden, ook voor onze sponsoren die dit zakelijk willen gebruiken voor netwerkbijeenkomsten of presentaties. Met de Dordtse horeca op loopafstand geeft dit uiteraard allerlei nieuwe kansen”, zegt commercieel manager Soufiane Haddad.

Het is de bedoeling dat de shop, die wordt bemand door medewerkers van de club én door supporters, dagelijks open zal zijn.