ZWIJNDRECHT – De elfde editie van de Zwijndrechtse Sporthuldiging was vrijdag een groot feest. Bijzondere sportbeelden, mooie verhalen, zeventien genomineerden en acht terechte kampioenen. (Hoofdfoto: Gemeente Zwijndrecht/Overige foto’s en video: Thymen Stolk)

Sportman van het Jaar is geworden Rogier Dorsman van ZZ&PC de Devel. Sportteam Junioren van het Jaar is geworden het softbal-aspirantenteam van HSV Zwijndrecht. Chantalle Zijderveld van ZZ&PC de Devel werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar is geworden en Jay Stigter van Karate Instituut Wairando tot Sporttalent van het Jaar. De Old Stars Walking Football van ZVV Pelikaan zijn Sportteam Senioren van het Jaar geworden en als Sportcoaches van het Jaar werden Rob van den Boomgaard van HSV Zwijndrecht, Jaap Tak van ZZ&PC de Devel en Joop Visser van Gymnastiekvereniging O&O gehuldigd.

Prijsuitreiking
Wereldkampioen Taekwondo Samira El Idrissi kwam speciaal voor de Sporthuldiging naar Zwijndrecht om twee winnaars bekend te maken. Samira is naast wereldkampioen Taekwondo ook  vlogger voor het project Gelijke Kansen en JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst)-ambassadeur. Dit sluit aan bij het thema ‘Gezonde Sportkantine’ van de Sporthuldiging van dit jaar. Ook wethouder Ronald de Meij (Sport en Gezondheid) en Pauline den Hartog (voorzitter O&O) reikten prijzen uit.