DORDRECHT – Komend weekend wordt de voetbalcompetitie voor standaardelftallen weer hervat na een verplichte pauze van ruim twee maanden. Het is de KNVB er alles aan gelegen deze competitie wel uit te spelen na twee seizoenen die door COVID de mist in gingen.

Om de kans dat dat lukt zo groot mogelijk te maken, komt de KNVB met een aantal maatregelen. Er mag maximaal eenmaal uitstel van een wedstrijd gevraagd worden als een elftal kampt met veel coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag wordt door de bond beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet in gevaar brengen. Om coronagevallen te kunnen opvangen moeten clubs dan het tekort aanvullen met spelers uit lagere elftallen. Voor de laatste vier wedstrijden van de competitie en de nacompetitie is uitstel helemaal niet mogelijk.
Ook nacompetities moeten gewoon doorgang vinden tot groot genoegen van clubs zoals Wieldrecht dat de eerste periode won. In het nieuwe speelplan zijn vijf doordeweekse speelronden gepland. Ook is er voorzien in een dubbel speelprogramma voor het Paas- en Pinksterweekend. Als alles volgens plan verloopt, eindigen de nacompetities in het laatste weekend van juni. Trainers en spelers zijn na de ellenlange pauze enthousiast over de gepresenteerde plannen. Ook al is er van een gedegen voorbereiding op de herstart geen sprake. Een aantal clubs heeft trainingskampen gehad in binnen- of buitenland. Andere clubs hebben noodgedwongen stil gelegen en moeten na twee weken trainen en een enkele oefenwedstrijd de draad weer oppakken.

Het voorlopige programma voor zaterdag 5 en zondag 6 februari:
2D Charlois – Pelikaan
3C DFC – Lekkerkerk
Dilettant – Dubbeldam
4e Unitas – ZBC’97
GSC/ODS – SVS ’65
SSW – IFC