DORDRECHT – In de zaterdag 1e klasse B krijgt Oranje Wit bezoek van kampioen SC Feyenoord. Heerjansdam acteert tegen het laag geklasseerde Nieuwenhoorn. VVGZ wil punten pakken om directe handhaving af te dwingen. Tegen hekkensluiter Bruse Boys moet dat te doen zijn.

Pelikaan strijdt in 2F nog vol voor de periodetitel. Woudrichem is de volgende opponent die verslagen dient te gaan worden.
In 3B gaat Wieldrecht op bezoek bij Rillandia en wil door een goed resultaat uitzicht behouden op de tweede plaats in de rangschikking en meedoen om de periodetitel.

Koploper EBOH weet zich in 3C nog altijd de favoriet voor het kampioenschap al komt achtervolger De Zwerver dicht in de buurt van de mannen van trainer Ries Fok. Derhalve mag EBOH zich geen fout permitteren in het thuistreffen met het Zwijndrechtse ZBC’97. DFC dat zich ten koste van alles wil vrijwaren van het spelen van p/d duels krijgt te maken met De Alblas. Een zware opgave voor de equipe van trainer Danny Slegers immers de opponent uit de Alblasserwaard is de nummer drie van het klassement. In 4C waar het ion de top van het klassement spannend blijft gaat runner up Dubbeldam de reis maken naar Breda waar het team van The Gunners wacht. Nummer drie GSC/ODS speelt op eigen veld tegen Unitas’30.
Bij de zondagclubs staat in 3D het duel uit de top drie tussen de respectievelijke nummers drie en twee Virtus en Dubbeldam op de rol. RCD is gekoppeld aan Pretoria. In 4C lijkt SC Emma weer op de goede weg na de winst in het voorbije weekend op VCW en deed zo goede zaken in de strijd om directe handhaving. Komende zondag speelt SC Emma de stadsderby tegen hekkensluiter OMC. Ook in 5b staat er een heuse Dordtse derby op het menu als GSCODS en SSW het tegen elkaar gaan opnemen. GSC/ODS, derde in de algemene rangschikking, begint als favoriet aan deze stadsderby tegen de ploeg uit de Zeehavenlaan die zich vier plaatsen lager gerangschikt weet.

Zaterdag 12 mei:
Derde Divisie A:
Spakenburg-ASWH
1e klasse B:
Heerjansdam-Nieuwenhoorn
Oranje Wit-SC Feyenoord
Bruse Boys-VVGZ

2e klasse F:
Woudrichem-Pelikaan
Drechtstreek-Wilhelmina’26
SV Meerkerk-Papendrecht
3e klasse B:
Rillandia-Wieldrecht
3e klasse C:
Groote Lindt-Leerdam Sport
Streefkerk-IFC
EBOH-ZBC’97
DFC-De Alblas
4e klasse C:
GSCODS-Unitas’30
The Gunners-Dubbeldam

Zondag13 mei:
Hoofdklasse B:
IFC-Groene Ster
3e klasse D:
Pretoria-RCD
Virtus-Dubbeldam
4e klasse C:
OMC-SC Emma
5e klasse B:
GSCODS-SSW