Sport

reageer als eerstza 18 mei 2019

Voetbalprogramma 18 en 19 mei

DORDRECHT-In de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal flirt Oranje Wit nog immer met een vervangende periodetitel. De Dordtenaren krijgen de kersverse kampioen Sportlust’46 op bezoek.Heerjansdam speelt thuis de regioderby tegen Sliedrecht. VVGZ ontmoet in de strijd om direct lijfsbehoud Almkerk.Almkerk is eveneens nog niet zeker van een plaatsje volgend seizoen in de eerste klasse.
In 2F lijkt Nivo Sparta op titelkoers en gaat op bezoek bij het Dordtse EBOH.Papendrecht en Pelikaan hebben slechts twee punten achterstand. Alleen winst telt derhalve voor de clubs uit Papendrecht en Zwijndrecht.
In 3B is het ongemeen spannend nu Wieldrecht de koppositie heeft overgenomen van DFC. De Smitswegformatie staat twee punten voor op DFC en drie op Prinsenland. Vanmidag treffen Wieldrecht en Prinsenland elkaar in Dordrecht. DFC gaat op bezoek bij De Fendert.
Bij de zondagteams behoudt Dubbeldam nog altijd uitzicht op de tweede klasse maar dat lijkt dan wel via de nacompetitie te moeten gaan gebeuren.In Delft staat in 3Hoog B de uitwedstrijd bij DHL op het menu. RCD is voor volgend seizoen reeds verzekerd van opnieuw derde klasse.De ontmoeting met Kralingen is slechts voor de statistieken belangrijk.
Voor SC Emma is de titel in 4G erg ver weg en richten de blikken zich op de play-offs. Winst op RSV moet de Dordtenaren weer wat opvrolijken. In 5B lijkt PCP het kampioenschap binnen te gaan hengelen. Runner up FC Dordrecht Amateurs staat op vier punten achterstand en weet dat het seizoen middels de nacompetitie een vervolg krijgt. Tenzij PCP misstappen gaat maken.
Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 18 mei
Derde Divisie A:
VVOG-ASWH
1e klasse C:
VVGZ-Almkerk
Oranje Wit-Sportlust’46
Heerjansdam-Sliedrecht
2e klasse F:
Zwaluwe-Drechtstreek
Pelikaan-Roda Boys
Papendrecht-Brederodes
EBOH-Nivo Sparta
3e klasse B:
De Fendert-DFC
Wieldrecht-Prinsenland
ZSC’62-Dubbeldam
3e klasse C
Alblasserdam-Groote Lindt
IFC-De Zwerver
4e klasse G:
Hekelingen-ZBC’97
WCR-GSCODS
Zondag 19 mei:
Hoofdklasse B:
IFC-RKAVV
3e klasse Hoog B:
DHL-Dubbeldam
3e klasse Laag D:
RCD-Kralingen
4e klasse B
GSCODS-GESTA
RSV-SC Emma
5e klasse B:
SVC-FC Dordrecht Amateurs
SSW-PCP
EINDE

Geef een reactie