DORDRECHT-In de zaterdag eerste klasse C gaat Oranje Wit de strijd aan met Nieuw Lekkerland. Bij de Stadspoldersploeg zal het contract met hoofdtrainer Pippy Pruymboon niet verlengd worden en komt er een einde aan een negenjarige samenwerking. Ook assistent trainer Frank Wierks is komend seizoen niet meer te bewonderen op de bank bij de Dordtenaren.
Heerjansdam treft op eigen Veld Montfoort terwijl het dolende VVGZ de punten nodig heeft en alleen winst telt tegen Geinoord voor de Zwijndrechtse Vogels.
In 2F flirt Papendrecht met de tweede periodetitel. Een zegepraal bij Wilhelimina’26 zou kunnen volstaan om verzekerd te zijn van het spelen van de nacompetitie. In de algemene rangschikking zitten Papendrecht en Pelikaan in de nek te hijgen van koploper Nivo Sparta. Nummer drie Pelikaan is gekoppeld aan Altena. Het Dordtse EBOH,als zesde gerangschikt ontmoet Heukelum aan de Schenkeldijk.
DFC speelt in 3B de topper tegen klassementsleider Prinsenland. DFC veroverde vorige week nog de tweede periodetitel, maar uiteraard smaakt dit naar meer. Aan de Reeweg Oost hoopt het op een derde plaats staande DFC, in punten gelijk met Wieldrecht maar een minder doelsaldo de volle winst te behalen.Zo zou de equipe van Danny Slegers de druk kunnen opvoeren in de strijd om de kampioenstitel Een Dordtse nederlaag betekent afhaken. Wieldrecht, nummer twee treft WHS.GSCODS gaat in 4G op visite bij NBSVV.
Bij de zondagclubs start Dubbeldam de promotie competitie in de derde klasse Hoog B. Charklois is de eerste opponent voor de formatie van trainer Richard Smaal.
GSCODS en SC Emma spelen de Dordtse stadsderby in 4B. Emma verloor vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen en zag DSE de koppositie overnemen. Niets aan de hand nog, immers Emma heeft drie duels minder gespeeld. GSCODS doet mee in de strijd om de tweede periodetitel en ziet de punten derhalve graag op sportcomplex Stadspolders blijven. De trotse ranglijstaanvoder in 5B, FC Dordrecht Amateurs is gastheer van TPO.

Zaterdag 23 februari
Derde Divisie A:
Noordwijk-ASWH
1e klasse C:
Oranje Wit-Nieuw Lekkerland
Heerjansdam-Montfoort
VVGZ-Geinoord
2e klasse F:
EBOH-Heukelum
Wilhelmina’26-Papendrecht
Pelikaan-Altena
Drechtstreek-NOAD’32
3e klasse B
De Fendert-Dubbeldam
DFC-Prinsenland
WHS-Wieldrecht
3e klasse C:
Streefkerk-Groote Lindt
IFC-Alblasserdam
4e klasse G:
ZBC’97-SCO’63
NBSVV-GSCODS

Zondag 24 februari:
Hoofdklasse B:
IFC-Unitas
3e klasse Hoog B:
Dubbeldam-Charlois

4e klasse B
GSCODS-SC Emma

5e klasse B:
FC Dordrecht Amateurs-TPO

Volg het regionale amateurvoetbal ieder weekend op de voet op deze website!