DORDRECHT – Oranje Wit ontvangt in de zaterdag eerste klasse C  als de nummer drie van de rangschikking het twee plaatsen lager staande Heinenoord. Voor de Dordtenaren, die in het voorbije weekend door de nederlaag bij Oude Maas averij opliepen, in de strijd om de derde periodetitel is de volle winst dus van groot belang. Nummer zeven VVGZ krijgt een lastige middag op verplaatsing bij het als vierde geklasseerde WNC.

Heerjansdam, koploper in 2D, gaat op bezoek bij Strijen, terwijl de respectievelijke nummers vier en vijf BVCB en Pelikaan de degens met elkaar zullen gaan kruisen in Waardenburg. De voorlaatste in deze afdeling Papendrecht strijdt met Hellevoetsluis.

In 3C speelt koploper Drechtstreek op het Zwijndrechtse Sportpark Bakenstein de Drechtstedelijke derby tegen Groote Lindt. Wieldrecht ontvangt SC Everstein.

In de vierde klasse E is de Dordtse stadsderby tussen DFC en Dubbeldam het aantrekkelijke affiche. DFC, koploper in de derde periode, wil de punten aan de Reeweg Oost houden om kans te blijven maken op het binnenhalen van  de seizoenstoegift.

In het zondagvoetbal staat voor tweedeklasser en hekkensluiter Dubbeldam het thuisduel tegen Rijen op de rol. De Brabantse opponent is de nummer vier van de rangschikking. In 3D treft nummer vier RCD in Rotterdam het zich als vijfde wetende JHR.

Voor SC Emma wacht het op eigen veld het treffen met de leider in het algemeen klassement VVR. In de bovenste regionen van deze klasse is het verschil tussen de topteams minimaal. Voor SC Emma is dit duel met de tegenstander uit Rijsbergen bovendien ook van groot belang in de strijd om de derde periode. In 5B weet OMC zich aan de eigen Visserstuin gekoppeld aan Oranje Blauw’14, terwijl voor SSW op Brabantse grond PCP wacht.

Programma zaterdag 8 april

Derde Divisie A:

ASWH-Huizen

1C:

Oranje Wit-Heinenoord

WNC-VVGZ

2D:

Strijen-Heerjansdam

Papendrecht-Hellevoetsluis

BVCB-Pelikaan

3C:

Groote Lindt-Drechtstreek

Wieldrecht-SC Everstein

EBOH-VVAC

4E:

DFC-Dubbeldam

GSC/ODS-Good Luck

 

Programma zondag 9 april

Hoofdklasse B:

RKAVV-IFC

2E:

Dubbeldam-Rijen

3D:

JHR-RCD

4C:

SC EMMA-VVR

5B:

OMC-Oranje Blauw’14

PCP-SSW