DORDRECHT-Op 7 december maakten FC Dordrecht en de Gemeente Dordrecht bekend nauw samen te werken met als doel een plan op te stellen voor een nieuw stadion op sportpark Krommedijk. In dit plan moet driekwart van het stadion vernieuwd gaan worden en zal er ook ruimte komen voor de andere sportparkbewoners, breedtesport, zorg en onderwijs.
In vervolg op een strategisch gemeentelijk directieoverleg is op 7 februari een beslissing aan het College van B&W voorgelegd om op basis van de in fase 1 gedane verkenning voor een maatschappelijke insteek bij het herinrichten van het stadiongebied de volgende fase in te gaan.
In fase 2 zal met instemming van het College een haalbaarheidsonderzoek worden opgestart met een beoogde afronding op 1 april aanstaande.
Dit nieuws werd woensdagmiddag in het Riwal Hoogwerkers Stadion bekend gemaakt door wethouder Marco Stam van de gemeente Dordrecht en algemeen directeur van de Krommedijkclub Hans de Zeeuw.
Dit is voor FC Dordrecht, maar ook de gemeente Dordrecht, een mijlpaal in het traject wat uiteindelijk zal moeten uitmonden in een vernieuwbouwd multifunctioneel stadion met niet alleen ruimte voor voetbal maar ook voor talloze andere activiteiten.