Sport

reageer als eerstma 9 sep 2019

Vrouwen lopen (weer) voor vrouwen

DORDRECHT – Op zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse sportieve uitdaging in Dordrecht weer plaats: het Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent. Sportieve vrouwen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan vrouwen die uit de prostitutie willen stappen of die door verslaving of psychische problemen zijn vastgelopen. De opbrengst van het hardloopevent gaat naar Stichting De Hoop en Terwille.

Onder de naam ‘Ren voor haar leven!’ kunnen vrouwen 5 of 10 kilometer hardlopen. Er is weer een mooi parcours in de polders van Dordrecht. Zowel beginnende als ervaren hardlopers zijn van harte welkom! Na afloop staat er voor de deelneemsters vers fruit en een heerlijke, gezonde smoothie klaar. Elke dame gaat naar huis met een goed gevulde goodiebag.
Sietske, die eerder deelnam, vertelt: “Ik ren mee voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!” De opbrengst van deze run gaat naar hulp en opvang van kwetsbare vrouwen die geholpen worden bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, waar mogelijk mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen.

Kidsrun
Voor de tweede keer wordt de Ladiesrun afgesloten met een Kidsrun. Kinderen rennen rondjes op Dorp De Hoop om geld in te zamelen voor hulp aan moeder en kind. Onder de naam ‘Ren voor haar leven!’ kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar zoveel mogelijk rondjes rennen op Dorp De Hoop. Elk rondje is zo’n 200 meter. Na afloop staat er voor de kinderen wat te drinken en een broodje knakworst klaar. Iedereen gaat naar huis met een mooie medaille. De opbrengst van de Kidsrun gaat naar hulp en opvang van kwetsbare moeders die samen mét hun kind worden opgevangen bij De Hoop. De locatie van de Kidsrun op 6 oktober is Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Deelname kost 5 euro.

Zie alle informatie over het sportieve evenement op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Geef een reactie