DORDRECHT – Tafeltennisvereniging TTVD Dordrecht stuurde deze ingezonden brief naar aanleiding van de ontwikkelingen rond Sportpark Schenkeldijk.

Stel, u huurt voor uw gezinsauto een parkeerplek van de gemeente en de gemeente komt u vertellen dat ze de huur willen opzeggen, omdat er nieuwbouw moet komen op die plek. Terloops wordt gemeld dat de auto in beslag zal worden genomen, omdat deze op gemeentegrond staat en de ontwikkelde visie zelfstandig gebruik van auto’s niet meer toestaat. Al jaren betaalt u wegenbelasting en verzekering, maar de gemeente houdt voet bij stuk. De auto is niet van u en u heeft geen recht op schadeloosstelling. Hoe moet u nu iedere dag naar uw werk? Via de mail en de krant hoort u dat de gemeente een briljante oplossing heeft: u mag met subsidie een bus huren van de gemeente!

Deze oplossing kent wel wat nadelen. U mag de bus alleen op dinsdagochtend gebruiken. U wilt natuurlijk iedere dag naar uw werk, maar dat is helaas niet mogelijk, omdat de bus dan al vergeven is. U vertelt de gemeente dat dit geen goede oplossing is, maar ze zijn doof voor uw argumenten. Immers, er is geld gereserveerd voor slechts één bus, terwijl er inmiddels twee of drie nodig zijn om iedereen in de wijk ten dienste te zijn. De gezinsauto is een synoniem voor het eigen gebouw van TTVD en de bus een synoniem voor sporthal de Dijk. Begrijpt u nu waarom de leden van TTVD zo boos zijn? Wij gaan maandag de gemeenteraad vragen het voorstel van het college te herzien.

Mike Schram

Voorzitter Tafeltennisvereniging Dordrecht

 

Ook reageren? Stuur een ingezonden brief van maximaal 250 woorden naar redactie@dordtcentraal.nl.