DORDRECHT – Komende zaterdag speelt DFC aan de Reeweg tegen het Brabantse Seolto, aftrap 14.30 uur. De bezoekers uit Zevenbergen verzamelden tot nu toe elf punten en zijn, zeker door de versterkte degradatieregeling, een kandidaat om naar de vierde klasse te gaan.

DFC, dat in oktober de uitwedstrijd bij Seolto met 1-2 won, kent een stuk minder zorgen. De Dordtenaren waren in 3B aan een slechte serie bezig met maar liefst vijf nederlagen op rij. Die negatieve reeks werd twee weken geleden eindelijk doorbroken met een 2-3 overwinning bij Rhoon. De slechte reeks werd ook veroorzaakt door personele problemen. Schorsingen en blessures zorgden er voor dat de opstelling wekelijks een lastige puzzel was. Om het goede gevoel te behouden en definitief afstand te nemen van de staartploegen kan de ploeg van trainer Danny Slegers alleen maar genoegen nemen met een overwinning.

Normaal gesproken ben je veilig als er dertig punten zijn behaald. Ook aanvoerder Colin Reening realiseert zich dat er zaterdag een grote stap genomen kan worden: “Als wij compleet zijn, hebben we een aardige ploeg. Komende zaterdag zijn we compleet en ik heb er veel vertrouwen in. Aan het begin van het seizoen wonnen we alles, maar daar kwam ineens de klad in. Zelfs IFC had het niet makkelijk tegen ons. Onze doelstelling was erin blijven. Dat lijkt bescheiden, maar zo moet je er ook instaan als de competitie begint. Wij moeten een goede serie neerzetten en dan behoort meedoen aan de nacompetitie zeker tot de mogelijkheden. De trainer blijft volgend seizoen en de meeste jongens ook, wat ik om me heen hoor. Quincy Boogers traint al een tijdje mee en die wil volgend seizoen weer aansluiten. Dat is een jongen met een betaald voetbalverleden, maar hij heeft al een paar jaar niet gevoetbald en heeft dus tijd nodig om wedstrijdfit te worden. Dat zou zeker in de breedte een versterking zijn. Er trainen nu ook een paar jongens van onder de 19 mee en ook die doen het goed. Als wij er een paar spelers bij krijgen, kunnen we afwezigen beter opvangen en een dip voorkomen.”