DORDRECHT – Komende zaterdag staat in de derde klasse C de streekderby DFC – ZBC’97 op het programma. Op het sportpark aan de Reeweg wordt om half drie afgetrapt.

Beide ploegen kenden een slechte generale met ruime verliespartijen. ZBC’97 kreeg op eigen veld met 0-3 klop van Zwaluwe en DFC keerde met een 0-4 nederlaag terug uit Klundert. Voor ZBC’97 zijn de zorgen groot. Met zeven punten uit negen wedstrijden vindt de ploeg van trainer Robert Mohan zich terug op de voorlaatste plek op de ranglijst. DFC staat er een stuk beter voor. Uit negen wedstrijden pakten de Dordtenaren tien punten meer. Met zeventien punten staan de rood-witten op een keurige vierde plek. Pikant detail is dat Robert Mohan terugkeert bij de club waarmee hij in het seizoen 2012-2013 uit de tweede klasse degradeerde. “Wij moeten nu echt wel punten gaan pakken om uit de problemen te komen,” begint Mohan zijn betoog. “Gelukkig komen er nu wat geblesseerde spelers terug. We hebben een smalle selectie en als er dan spelers wegvallen, wordt het puzzelen voor mij. Bij DFC spelen geen jongen die ik getraind heb. Wat grappig is dat er met Robin Ramesar en Kenneth Klaverweide in mijn selectie wel twee jongens lopen die in mijn tijd bij DFC zaten. Ik vind het wel leuk om terug bij DFC te komen en als Winnie en Marjan achter de bar staan heb ik het al gauw naar mijn zin.”

“Vrijdag gaan we waarschijnlijk met een ploegje van DFC naar het Nederlands Elftal kijken. Daar drinken we wel een biertje, zeker als we winnen van Argentinië, maar we houden wel een beetje rekening met zaterdag”, stelt aanvoerder Colin Reening lachend. “Afgelopen zaterdag startten wij slecht en de eerste drie kansen die Klundert kreeg, gingen er gelijk in. In de rust stonden we met 3-0 achter. Daarna hebben we het nog wel geprobeerd en ook wel kansen gecreëerd, maar toen zij de vierde scoorden, was het over. Zaterdag spelen we thuis en hebben we wat goed te maken. Als dat lukt is het in de kantine ook een stuk gezelliger.”