DORDRECHT – DFC ontvangt vanmiddag aan de Reeweg Zwaluwe. DFC is met drie overwinningen en een doelsaldo van tien doelpunten voor en twee tegengoals uitstekend begonnen aan de competitie in de derde klasse C. Ook Zwaluwe is nog zonder puntverlies, maar speelde wel een wedstrijd minder.

DFC moet zaterdag het doen zonder Ruben Dijkema, na zijn dubieuze rode kaart (twee keer geel) die hij kreeg in de uitwedstrijd bij Seolto. Dat betekent een automatische schorsing. Aanvoerder en linkermiddenvelder Colin Reening heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg erin slaagt de koppositie te behouden. “Vorig seizoen speelden we veel wedstrijden gelijk en dat schiet qua punten niet op. Nu winnen we wel, maar ik denk niet dat we de zwaarste tegenstanders hebben gehad tot nu toe. We hebben niet echt de doelstelling om kampioen te worden of een periodetitel te pakken. Ook bij ons is er sprake van versterkte degradatie, dus we moet wegblijven bij de onderste plaatsen.”

Doordat de competitie uit dertien ploegen bestaat, is er wekelijks een team vrij. Zwaluwe had afgelopen week vrij en DFC heeft na komende zaterdag een verplichte snipperdag. Er wordt dan geoefend tegen tweedeklasser VVGZ. Reening is met zijn 31 jaar één van de routiniers in de ploeg van trainer Danny Slegers. “Ik loop al een tijdje mee, maar ik denk nog lang niet aan stoppen of afbouwen. Daar vind ik het voetbal met deze ploeg nog veel te leuk voor. Op de vereniging is het een stuk gezelliger als we winnen. De tweeling Winnie en Marian zorgt achter de bar voor extra sfeer in de kantine. Van Zwaluwe weet ik nog niet veel, maar de trainer zal ons nog wel bijpraten. Ik baal wel van de rode kaart voor Ruben. Er was bij zijn tweede gele kaart niet zoveel aan de hand. Die gaan we wel missen, maar het is wel fijn dat Leroy Rubio Rijsdijk er weer bij is, nadat hij ziek was vorige week. Met zijn ervaring is hij een belangrijke speler bij ons”, vervolgt Reening, die Marlon Kramer is opgevolgd als aanvoerder bij DFC.

Aftrap: 14.30 uur.