DORDRECHT – De Wedstrijd van de Week is er deze week opnieuw één in de derde klasse B. Ditmaal geen stadsderby maar de een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Bij FC Dordrecht amateurs tegen SV Reeshof wordt op Sportpark Krommedijk zondag om 14.30 uur afgetrapt.

FC Dordrecht liep afgelopen zondag tegen de eerste nederlaag van dit seizoen op. Bij winst had de ploeg van trainer Michael Witman de koppositie van Bavel over genomen. Op bezoek bij Terheijden werd echter met 3-1 verloren. Wat het extra zuur maakte, zijn de twee rode kaarten voor de Dordtenaren in de slotfase. Joey Besemer en Jarno Teuling moesten vroegtijdig richting kleedkamer en zijn minimaal geval één wedstrijd geschorst. SV Reeshof kende op eigen veld tegen GSC/ODS wel een goede generale. De Tilburgse ploeg won met 4-2, waardoor het puntentotaal op veertien komt, twee minder dan FC Dordrecht.

Mentaliteit

“Bij de mentaliteit van sommige jongens heb ik mijn vraagtekens”, begint Witman zijn relaas. “Als je op zaterdagavond gaat stappen en je daardoor op zondag niet kunt spelen ben je niet met je sport bezig. Op zich hebben we een goede groep, alleen afgelopen zondag was een negatieve uitschieter. Het zijn allemaal vrienden die elkaar ook moeten aanspreken als daar aanleiding voor is. Onze doelstelling was handhaven, maar misschien moeten we dit met de huidige resultaten wel bijstellen. Er zit mogelijk veel meer in. Reeshof is de ploeg in vorm en daar zullen we ons tegen moeten wapenen. We missen met Teuling onze eerste keeper en Besemer speelt centraal achterin of op het middenveld. Ik vond die beide kaarten dubieus, we zoeken op de club uit hoe dit zit. We misten ook onze aanvoerder Jeremy de Lijster, hopelijk is hij zondag weer fit. Ook de mannen die op stap waren, zijn er weer. Daar gaan we wel eerst mee praten en kijken we of dit consequenties heeft. Die jongens weten dat ze nodig zijn, dus ik weet nog niet wat we hiermee doen. Ik ga overleggen met de rest van de technische staf.”