DORDRECHT – De stadsderby GSC/ODS tegen SC Emma van komende zondag is natuurlijk de Wedstrijd van de Week. De aftrap op Sportpark Stadspolders is om 14.30 uur.

Emma is in de derde klasse B aan een goede serie bezig met vier overwinningen op rij. De ploeg van oefenmeester Roy de Bruin heeft de aansluiting met de veilige plekken weer gevonden. De opmars van GSC/ODS is nog opmerkelijker. Sinds Pippy Pruijmboom het roer overnam van de opgestapte Mo Duzgun werd in de competitie niet meer verloren. De gevarenzone werd ingeruild voor de subtop in het laatste seizoen als zondagclub. Een periodetitel of zelfs het kampioenschap is nog niet uit beeld. De Bruin, die het trainerschap bij Emma combineert met de functie hoofd opleidingen bij Wieldrecht, heeft door de vier overwinningen op rij vertrouwen getankt. “Er volgen nu alleen nog finales met nog zeven wedstrijden te gaan. Vanaf de nummer zes op de ranglijst scheelt het maar een paar punten, dus we hebben het helemaal in eigen hand om ons direct veilig te spelen. Mijn ploeg heeft op tijd een goede vorm en bepaalde puzzelstukjes vallen nu op zijn plek. Ik verwacht een spannende derby, want de belangen bij beide ploegen zijn groot. Zo’n wedstrijd kan alle kanten op, maar wij weten de laatste weken wat er moet gebeuren. GSC/ODS heeft veel kwaliteiten dus ik waag me niet aan een voorspelling, maar we zijn er in ieder geval klaar voor”, stelt De Bruin.

GSC/ODS staat er uitstekend voor in de tweede periode. Met een wedstrijd minder staat de ploeg van Pruijmboom op slechts één punt van koploper SV Reeshof. “Het gaat hartstikke lekker. Er heerst een goede sfeer, maar dat heeft alles met resultaten te maken. Ik had dat zelf toen ik speler was en nu als trainer ook: ik ben niet de gezelligste na verlies. Emma stond en staat veel te laag op de ranglijst, want ze hebben best een aardige ploeg. Ik verwacht zondag drie punten. De titel is ver weg, maar we moeten voor promotie gaan”, aldus de succestrainer die na een paar gesprekken voor een langer verblijf bij GSC/ODS kiest.