DORDRECHT – Komende zaterdag staat in de derde klasse C de stadsderby GSC/ODS –  Wieldrecht op het programma. Op het Sportpark Stadspolders wordt om 14.30 uur afgetrapt. (Foto: Stolk Fotografie)

 

GSC/ODS kan ondanks de 4-2 nederlaag bij Drechtstreek in de slotwedstrijd de titel binnen halen. Omdat Schelluinen ook niet wist te winnen is Drechtstreek de enige ploeg die ook nog kans maakt op de titel. GSC/ODS verloor afgelopen week vier punten. Drie door de nederlaag en één door het oordeel van de tuchtcommissie van de KNVB als straf voor de onlusten tijdens de wedstrijd tegen ZBC’97. De club kan daar nog beroep over aantekenen, maar het is heel twijfelachtig of dat kansrijk is. Wieldrecht zit in een lastige fase. Na vijf nederlagen werd afgelopen zaterdag weer eens een puntje gepakt na een doelpuntrijk (5-5)  gelijkspel tegen ZBC’97. Wieldrecht staat op de zesde plaats en speelt alleen nog om de eer. “De resultaten van de laatste weken zijn niet goed. Natuurlijk zoek ik naar een verklaring, maar dat is niet zo eenvoudig”, stelt Wieldrecht-coach Paul Koster. “De periode daarvoor speelden we ook niet goed, maar maakten we wel makkelijker doelpunten. Dat lukte de laatste weken minder. Misschien heeft het wel met druk te maken. Zes weken geleden stonden we ineens heel dicht bij de koploper en er zijn weinig jongens die dit eerder meegemaakt hebben. Ook het wegvallen van Aaron de Keijzer en Mark van Agteren die door zware blessures moeten stoppen heeft wel wat gedaan met de mentale weerbaarheid van de groep. Gelukkig zijn we veilig, maar het presteren van de laatste weken is teleurstellend. Ik vind dat wij er zaterdag alles aan moeten doen om te winnen. We gaan het zeker niet weggeven en als figuranten naar GSC/ODS.”

 

“Het wordt spannend maar ook leuk om een kampioenswedstrijd te spelen”, vindt GSC/ODS-coach Pippy Pruijmboom. “Iedere ploeg is gemotiveerd tegen de koploper en dat zal bij Wieldrecht niet anders zijn. Ik ben een trainer die altijd voor een prijs gaat. Het zijn wedstrijden op zich, maar ik vind wel dat we favoriet zijn en moeten winnen. Lukt dat niet dan hebben we gefaald.”