PAPENDRECHT – Komende zaterdag staat op het Papendrechtse sportpark Slobbengors de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit op de rol, aftrap 14.30 uur. Beide teams wachten nog op hun eerste overwinning in de eerste klasse B. Papendrecht wist op bezoek bij Nieuwenhoorn niet te winnen (1-1) en Oranje Wit verloor op eigen veld met ruime cijfers (1 – 4) van Xerxes/DZB.
“De eerste klasse B is een pittige afdeling, waarbij verliezen van één van de titelfavorieten kan gebeuren”, zegt Oranje Wit-trainer Faisal Kadi Wahabi. “Over afgelopen zaterdag heb ik een dubbel gevoel. De cijfers waren ruim, maar we zijn zeker niet weggespeeld. Ik heb best wel veel goede dingen gezien bij ons. Op bezoek bij Papendrecht hebben wij het nooit makkelijk. Dat is een derby en die leveren vaak veel strijd op. Onze doelstelling is een middenmootpositie, dus is het zaak snel weg te raken bij de onderste plekken. De topploegen in deze afdeling halen spelers van buitenaf om sterker te worden, maar wij moeten het vooral van doorstroming van eigen jeugd hebben. Dat is toch wel een verschil.”

“Nieuwenhoorn staat hoog aangeschreven, maar wij hebben goed partij gegeven”, zegt Papendrecht-trainer Johan Sturrus. “Zij waren de eerste helft wat sterker, maar in de tweede helft vond ik ons de gevaarlijkste ploeg. Ik ben aan mijn vierde jaar bezig, maar na de promotie in mijn eerste seizoen hebben we twee keer de competitie niet uitgespeeld. Onze doelstelling is handhaving in de eerste klasse. Ondanks alle beperkingen door de coronapandemie is de animo in mijn groep goed gebleven. Af en toe was het wel moeilijk en voor mijn spelers uitzichtloos, maar de trainingsopkomst is altijd goed gebleven. Hopelijk krijgen we zaterdag een leuke derby voor veel publiek. Daar heeft iedereen behoefte aan.”

Zie het voetbalprogramma van komend weekend in de Dordt Centraal!