Sport

reageer als eerstwo 13 okt 2021

Wedstrijd van de Week: RCD – SC Emma

DORDRECHT – Aanstaande zondag staat één van de vele stadsderby’s uit de zondag derde klasse B op het programma. RCD ontvangt aan de Reeweg overbuurman SC Emma. Aftrap: 14.00 uur. De thuisploeg die één wedstrijd zag afgekeurd worden, zijn met een nederlaag en een overwinning redelijk gestart. SC Emma staat er een stuk beter op. De ploeg van trainer Roy de Bruin is na twee overwinningen en een gelijkspel voorlopig koploper.

De Bruin is positief over het verloop van de competitie. “Het is niet zo gek dat wij zo hoog staan. We geven weinig kansen weg, staan goed. Iedereen weet wat hij moet doen. Er wordt hard gewerkt op trainingen. Mentaal en qua sfeer zit het wel goed bij ons. Derby’s zijn vaak onvoorspelbaar, dat zijn wedstrijden op zich. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”
Trainer John de Wit is aan zijn tweede periode bezig bij RCD. Na dertien seizoenen verkaste hij naar SSW en was daarna heel succesvol in Den Haag. BMT promoveerde in vijf seizoenen van de vierde naar de eerste klasse. “Ik werk graag met jonge gasten. Wij hebben een heel jong team, omdat een aantal ervaren jongens geblesseerd is. Onze achterhoede van afgelopen zondag was gemiddeld negentien jaar oud. Er lopen er in de jeugd nog wel een paar waarvan ik verwacht dat ze het eerste halen. Ik ben blij dat ik bij een club zit die geen spelers haalt. Ik ben best wel veeleisend, maar na de wedstrijd is het over. Als ze hun best gedaan hebben kan ik leven met een negatief resultaat. Ik las dat de wedstrijd FC Dordrecht-GSC/ODS een echte derby was, omdat er gele en rode kaarten waren. Ik vind dat flauwekul, we moeten gewoon voetballen zonder allerlei gekkigheid”, besluit De Wit met een stellige mening.

Geef een antwoord