Sport

reageer als eerstwo 22 sep 2021

Wedstrijd van de Week: SC Emma – GSC/ODS

DORDRECHT – Komend weekend gaat de competitie voor onze regiovoetbalclubs eindelijk van start. Als eerste wedstrijd van de week kozen we voor SC Emma – GSC/ODS, een stadsderby in de derde klasse B van het zondagvoetbal. Om 14.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Reeweg. Voor Emma is het de eerste competitiewedstrijd op kunstgras.

Zowel Emma als GSC/ODS hebben de eerste ronde van het bekervoetbal niet overleefd en kunnen zich volledig focussen op de competitie. GSC/ODS startte in 2017 met zondagvoetbal in de vijfde klasse. In slechts vier seizoenen wist het team van trainer Mo Duzgun tweemaal te promoveren. Een flink deel van zijn elftal dat voornamelijk bestaat uit spelers met een Turkse achtergrond heeft een verleden bij Emma, wat de stadsderby nog iets extra’s geeft.

Mo Duzgun, trainer van GSC/ODS, is een drukbezet man. Hij traint ook Olympia’60 uit Dongen en fluit op zaterdagochtend. “Vorig seizoen was het na twee wedstrijden al klaar. We kwamen uit de vierde klas dus ben ik benieuwd naar onze prestatie op een hoger niveau. Het is moeilijk te zeggen waar we nu staan, omdat er ook veel nieuwe spelers zijn ingestroomd. Die vraag kun je dus beter stellen na een aantal wedstrijden. Ik heb er samen met mijn groep in ieder geval veel zin in”, aldus Duzgun.
Emma-trainer Roy de Bruin is vooral blij dat de competitie eindelijk weer start. “We hebben veel blessures maar hebben gelukkig een brede selectie. We leveren wel kwaliteit in, maar daar wil ik me niet achter verschuilen”, begint De Bruin zijn betoog. “Ik ben een trainer die voor de prijzen wil gaan, kijken of we een stapje omhoog kunnen maken. Hopelijk kan ik mijn spelers meenemen in die ambitie. Zondag spelen we een stadsderby en dat is altijd leuk. Het zou fantastisch zijn als er veel mensen komen kijken.”

Geef een antwoord