DORDRECHT – In de vierde klasse D staat komende zaterdag de stadsderby SSW-Dubbeldam op de agenda. Aan de Zeehavenlaan wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Beide teams zijn goed aan de competitie begonnen. Dubbeldam won onder de nieuwe trainer Paul van Oosten drie van de vier wedstrijden en verloor er één. Door deze goede resultaten staat Dubbeldam met drie punten achterstand achter RWB tweede op de ranglijst. “We hebben veel jongens uit het tweede gehaald, omdat er veel jongens uit het team van vorig jaar wegvielen. Die zijn vorig jaar kampioen in de reserve tweede klasse en doen het nu goed in het eerste”, blikt Van Oosten terug op de competitiestart. De trainer is bezig aan zijn derde periode bij de zaterdagtak van Dubbeldam. “Normaal blijf ik niet zo lang bij een club, maar bij Dubbeldam heb ik het uitstekend naar mijn zin. Zij hebben me teruggevraagd en dat beschouw ik als een compliment. Ik ga hier niet roepen dat wij kampioen moeten worden, daar kun je pas iets over zeggen als je alle ploegen hebt gezien. RWB heeft alles gewonnen tot nu toe en die springen er volgens mij bovenuit”, schat Van oosten de kansen voor zijn ploeg in.

SSW, dat voor het eerst sinds ruim honderd jaar geen standaardteam op de zondag op de been brengt, gooit alles op de zaterdag. De resultaten voor het team van de jonge trainer Colin van der Gijp zijn wisselvallig. Er werd één keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en een keer verloren. “We spelen met veel talentvolle jongeren. De bedoeling is dat die jongens een stapje omhoog kunnen maken. Het eerste seizoen ging dat goed, maar door corona kwam daar een beetje de klad in”, vertelt de 26-jarige trainer. “Vorig seizoen hebben twee jongens stages afgewerkt bij Telstar en FC Den Bosch. Af en toe speel ik nog mee, maar het liefs hou ik me bezig met talentontwikkeling. Met mijn vader werk ik ook met een groep Belgische talenten die we willen begeleiden naar een hoger niveau.” Colin wordt daarbij geholpen door leider Hans Schreuder en zijn zoon Johan die assisteert. Verder helpen mister SSW Pieterman van Kooten en vader Dennis.