ZWIJNDRECHT – VVGZ ontvangt aanstaande zaterdag middenmoter Walcheren op het Zwijndrechtse Noordpark. Aftrap: 15.00 uur. De Vogels staan derde in de ranglijst van de tweede klasse E, met twee punten achterstand op ST Oostkapelle/Domburg. VVGZ is in de door Zeeuwse ploegen gedomineerde afdeling aan een goede serie bezig en pakte uit de laatste drie wedstrijden de volle buit van negen punten. De laatste nederlaag dateert van toen op eigen terrein met de ruime cijfers 0 – 3 verloren werd van de koploper.

“We zijn niet de enige ploeg die aast op de koppositie hoor”, stelt VVGZ-trainer Fop Gouman lachend. “Dit is gewoon een hele sterke afdeling met ploegen die echt voetballen. Deze Zeeuwse afdeling bevalt me goed. Mooie accommodaties en pittige tegenstanders. Wij moeten echt bij de les zijn en scherpte tonen. Lukt dat, dan pakken we punten. Afgelopen zaterdag was het van onze kant erg matig, vooral de eerste helft. Uiteindelijk winnen we door een doelpunt in blessuretijd. De uitwedstrijd bij Walcheren herinner ik me nog goed. Wij wonnen daar met 5 – 0, maar dat was geflatteerd. Het was niet onverdiend hoor, maar zij creëerden zeker voor de rust net zoveel kansen als wij. Zonder de rest van hun elftal tekort te doen vind ik dat ze een hele goede aanval hebben. Het wordt zaterdag een pittige wedstrijd, zoals de meeste wedstrijden in deze afdeling. Makkies zijn we nog niet tegengekomen en dat is prima.”

De eerste vijf ploegen in 2E staan erg dicht bij elkaar en met nog tien wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. “Ik denk dat sommige teams een wat bredere selectie hebben, maar ik ben tevreden met mijn team. Wij leven van week tot week en dan zien we aan het eind van de rit waar we staan. Wij trainen goed en de beleving is fantastisch. We verliezen wel eens onnodig, maar dat zullen andere ploegen ook hebben. Het kan dat je een goed seizoen speelt en uiteindelijk toch met lege handen achterblijft. Maar daar wil ik nog niet over nadenken”, besluit Gouman strijdvaardig.