DORDRECHT – Komende zaterdag ontvangt Wieldrecht op de Smitsweg de hekkensluiter in de tweede klasse H. De wedstrijd tegen Altena, dat tot nu toe slechts vier puntjes bijeen speelde, begint om 14.30 uur.

Wieldrecht maakte afgelopen zaterdag een einde aan een dramatische reeks. Het bezoek bij Woudrichem leverde door een terechte 0-2 overwinning eindelijk weer eens drie punten op. Ondanks de winst is de ploeg van aanvoerder Mo Salman nog lang niet verzekerd is van een langer verblijf in de tweede klasse. Op 19 november was er op eigen veld nog een 2-1 winst op Streefkerk, daarna volgden maar liefst acht wedstrijden waarin niet gewonnen werd. Interim-trainer Romano Gilaard, die de tussentijds vertrokken Pippy Pruijmboom opvolgde, zag zijn team zeven keer verliezen en één keer gelijk spelen.

Ondanks die slechte serie houden de Dordtenaren nog drie ploegen onder zich en zijn de veilige plekken nog altijd niet uit het zicht. De grote vraag is of de opleving een incident was of dat er nu gewerkt kan worden aan een goede serie. Tegenstander Altena leent zich prima voor een voortzetting van positieve resultaten, realiseert Mo Salman zich. “Het seizoen begonnen we goed met een complete ploeg en pakten we veel punten. Daarna kwam de klad erin door blessures en jongens die stopten. Afgelopen zaterdag startte ik voor het eerst weer in de basis. Ik heb lang last gehad van mijn rug, maar ik ben nu klachtenvrij en het ging goed. Ik heb negentig minuten gespeeld en ook in de dagen na de wedstrijd geen terugslag gehad. Toen we uit bij Altena speelden, vond ik dat geen verkeerde ploeg, ondanks dat we ruim wonnen. We zitten niet in een situatie dat we tegenstanders onderschatten. Sterker nog, als we allemaal onze rug rechten dan zie ik voldoende kansen en heb ik alle vertrouwen in dat we ons veilig gaan spelen. Voor minder doen we het niet. Die overtuiging komt er steeds meer in. Romano Gilaard is een bevlogen trainer die goed omgaat met tegenslagen en personele problemen. Romano heeft nog geen club volgend jaar, maar die komt er hopelijk wel. Dat verdient hij zeker.”