DORDRECHT – Zaterdag staat in de vierde klasse E op Sportpark Bakestein de subtopper ZBC’97 versus GSC/ODS op het programma. Aftrap op 14.30 uur. GSC/ODS en ZBC’97 zijn nog volop in de race voor promotie en staan respectievelijk tweede en derde achter de ongenaakbare koploper IFC. Beide ploegen kenden een uitstekende generale. ZBC’97 won met 2-3 bij het Gorinchemse Unitas en GSC/ODS rekende met 3-0 nul af met SVS’65.

ZBC’97-trainer Robert Mohan, die volgend seizoen aan zijn vijfde jaar begint bij de Zwijndrechtenaren, heeft slechte herinneringen aan de Dordtse tegenstander. “GSC/ODS is een stugge ploeg, waartegen we met 2-0 verloren. We kwamen er niet doorheen, hopelijk lukt dat nu wel. We staan drie punten op ze achter en die hopen we goed te maken. Deze competitie kent drie periodes, twee gewone periodes en de laatste titel wordt vergeven op basis van de ranglijst. IFC gaat kampioen worden, maar wij willen de nacompetitie in. Dat wil GSC/ODS ook. Er gaan bij ons wel spelers weg, maar we zijn in gesprek met versterkingen. We zijn vooral op zoek naar keepers, want Pim Versluis verkast naar Dubbeldam en de tweede keeper is vanwege werk niet altijd beschikbaar. Kandidaten kunnen zich melden bij mij,” opent Mohan zijn wervingscampagne.

GSC/ODS-trainer Dennis Groeneweg kan zich de thuiswedstrijd tegen ZBC’97 ook nog goed herinneren. “Onze verdediging stond als een huis en toen bij ZBC’97 de frustratie toenam, sloegen wij toe. Eigenlijk had onze voorsprong op hen groter moeten zijn, maar al die doordeweekse wedstrijden nekken ons. We hebben er vier gespeeld in elf dagen en dat is gewoon teveel. In onze wedstrijd tegen Peursum speelden we lang goed, maar in de slotfase zakten er bij ons een paar door de hoeven en verloren we alsnog. Dat waren allemaal wedstrijden die we moesten inhalen, omdat de tegenstander niet kon spelen. Ik heb de KNVB nog wel gevraagd of het niet anders kon, maar dan krijg je het antwoord dat je gewoon moet spelen. Ik heb het idee dat de KNVB er niet is voor de clubs. Gelukkig hebben we nu geen doordeweekse verplichtingen en kunnen we normaal trainen.”