Sport

reageer als eerstza 25 mei 2019

Wieldrecht pakt kampioenstitel in 3B

DORDRECHT-De titelstrijd in 3B is op de laatste speelronde van de competitie een prooi geworden voor Wieldrecht (hoofdfoto). De Smitswegformatie won zaterdagmiddag in eigen stad het uitduel bij Dubbeldam met 1-3.Na een doelpuntloze eerste helft brak Cees Groeneveld de ban met de 0-1. Het startsein voor de eindzege.
Naaste concurrent DFC (bijfoto) wist NOAD’67 met 4-1 te verslaan. Beide teams eindigden gelijk met 56 punten uit 26 gespeelde duels maar door het betere doelsaldo mocht Wieldrecht zich laten kronen tot kampioen en promoveert de formatie van de scheidende trainer Ron Tempelaar naar de tweede klasse. Voor Wieldrecht de champagne en bloemen; DFC rest de play offs.
De eindstand in 3B is als volgt:
1-Wieldrecht (kampioen) 26-56
2-DFC- 26-56
9-Dubbeldam 26-33
De streekderby in 3C tussen Groote Lindt en IFC eindigde in een 4-2 winst voor eerstgenomede club. IFC gaat verder in de play-offs om handhaving als derde klasser.
Zuur waren in 4G de druiven voor ZBC’97. Op doelsaldo ontglipte de Bakensteinbewoners de titel. BZC/Zuiderpark ging met de eer strijken en mocht zich vanmiddag kampioen noemen.

Geef een reactie