DORDRECHT – Als er op 5 september 2020 gereden mag worden, wordt dit jaar de Wielerronde van Dordrecht verreden op het Wielerparcours van DRC De Mol aan de Vogelaarsweg in Dordrecht. De anderhalve metermaatregelen zijn hier rondom de locaties van de permanence en de start eenvoudiger te treffen dan in de straten van Dubbeldam, aldus de organisatie. Die meldt tevens dat de wedstrijd voor Elite niet doorgaat, omdat er ‘onvoldoende zicht op de positie van onze sponsoren’ is. Daarom laten wij helaas dit jaar de startgelegenheid voor Elite vervallen. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Het programma voor de 81e Wielerronde van Dordrecht:

12.15 uur, Sportklasse/Basisleden, Criterium 51 kilometer, 30 ronden

14.00 uur, Junioren, Criterium 60 kilometer, 35 ronden

16.00 uur, Amateurs, Criterium 75 kilometer, 44 ronden.

Er is dit jaar dus ook geen Dikke Bandenrace voor schooljeugd. Kinderen die het wielrennen eens willen proberen, kunnen met hun ouders een kijkje nemen op de website, waar alle info om bij De Mol te komen trainen en fietsen staat.

Voor de Wielerronde 2021 is de organisatie op zoek naar alternatieven voor het parcours. Eventuele suggesties voor een nieuwe locatie van de Wielerronde van Dordrecht kunnen worden doorgegeven op info@wielerrondevandordrecht.nl.