DORDRECHT – Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de tweede week van de kerstvakantie weer een snelcursus schaatsen in de Sportboulevard Dordrecht. Van 2 tot en met 5 januari zijn de lessen van 09.15 tot 10.45 uur, waarin beginnende schaatsers verschillende basisvaardigheden van het schaatsen leren en de beginselen van het kunstrijden. Je leert de leukste kunstjes op de smalle ijzers en na de cursus kan je echt schaatsen.

Een team gemotiveerde schaatstrainers staat borg voor de leerzame en leuke lessen in deze vakantie. Je kunt al meedoen als je 4 jaar bent. Op een speelse maar toch serieuze manier met veel persoonlijke aandacht van ervaren schaatstrainsters, leren de kleuters, jeugd en jeugd plus maar ook volwassenen zich vertrouwd te voelen op het ijs en de smalle ijzers.

De prijs van de cursus is 60 euro voor drie lesdagen van negentig minuten. Het cursusgeld is inclusief de entree van de ijsbaan en een certificaat van deelname. Schaatsen huren is mogelijk bij de vereniging.

Ben je enthousiast geworden na de cursus en wil je graag op schaatsles om nog meer te leren, dan heeft de vereniging een uitgebreid lesaanbod, waarin voor alle leeftijdsgroepen wekelijks lessen aangeboden worden. Instromen is het hele seizoen mogelijk.

De vereniging biedt iedereen een gratis proefles aan en wie nog wat langer wil kennismaken kan inschrijven voor vier snuffellessen alvorens lid te worden en het hele seizoen de lessen te komen volgen.

Inschrijven voor de snelcursus en een gratis proefles is mogelijk via www.ddd-kunstrijden.nl.