Sport

reageer als eerstwo 10 jul 2019

Workshop darts van Nigel Dikhoff

DORDRECHT – De oudere liefhebber van de dartsport kan op vrijdagavond 12 juli terecht in de zaal van Gravin Dubbeldam om van de dartprofessional Nigel Dikhoff les te krijgen in de sport. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden, aanmelden kan bij de Gravin Dubbeldam.

Lou-Aisa Dors en Maartje Vissers waren vanuit Dordt Sport betrokken bij de totstandkoming van het idee om een dartworkshop te organiseren. Maartje: “Met het bestuur van de Gravin Dubbeldam bespraken wij welke bewegingsactiviteiten voor vijftigplussers een aanvulling zou kunnen zijn op het huidige aanbod en vrij snel kwam daarbij darten naar boven.” In het verleden werd de sport al beoefend in de ruimte van het activiteitencentrum, maar om de een of andere reden was daar de klad ingekomen. Hoog tijd om het nieuw leven in te blazen. Lou-Aisa was de aangewezen persoon om het op te gaan zetten. Lou-Aisa: “Omdat ikzelf weinig met darten heb, ben ik op zoek gegaan naar iemand die het wel heel goed kan en leuk vindt. Nigel had ooit stage bij ons gelopen en hij is een begrip in de dartwereld. Niet alleen kan hij het zelf heel goed, hij organiseert ook toernooien en hij weet zijn enthousiasme heel goed over te brengen. Hij twijfelde geen seconde en heeft er erg veel zin in.”

Tot op hoge leeftijd

“Nigel kan niet alleen zijn kennis gebruiken om mensen beter te maken, maar met zijn enthousiasme kan hij wellicht ook mensen over de drempel gaan helpen”, vervolgt Lou-Aisa. “Darten is een heel goede sport voor vijftigplussers. Bij veel sporten wordt veel van de conditie gevraagd, dat is bij darten niet zo. Tussen de beurten door kan je wat uitrusten. Op andere vlakken is het wel weer best intensief. Je moet een vaste hand hebben en een goede concentratie. Maar als je dat hebt, dan kun je het tot op hoge leeftijd spelen.” Het opstarten van een of meer vaste dartgroepen behoort tot de mogelijkheden, in het activiteitenrooster is daar nog ruimte voor. Lou-Aisa: “Bij voldoende animo is het zelfs een optie om competities te gaan organiseren vanuit de Gravin Dubbeldam. Maar dat is iets wat in de toekomst ligt, hoor. Eerst maar eens kijken hoe de opkomst is. We hopen op veel enthousiaste deelnemers.”

Aanmelden voor de workshop is gewenst. Dat kan via activiteiten.degravin@gmail.com. De zaal opent om 19.30 uur. De eerste workshop start om 19.45 uur, de tweede workshop start om 21.00 uur.

Geef een reactie