DORDRECHT – RetZef Sport & Protect is vooral bekend van de lessen in de verdedingssport krav maga, maar heeft een breder sportaanbod, waaronder MMA en Brazilian Jiu Jitsu. Daar komen nu twee dingen bij onder de noemer Health & Yoga: yogalessen en opleidingen op het gebied van ademhaling en koudetechniek.

De yogalessen starten op woensdag 8 september om 09.00 uur en worden gegeven door instructeur Viona van Wijnen. De yogalessen zullen voor iedereen lekker toegankelijk zijn: zowel de beginnende als de wat verder gevorderde yogastudent.

Op zaterdag 4 september kunnen geïnteresseerden een uitdaging aangaan onder leiding van Timo Hennekes, die een ‘breathing ice bath class’ verzorgt. De uitgebreide workshop (10.30-15.00 uur) is aandacht voor de theorie, voor stretching, ademhalingsoefeningen en uiteindelijk het ijsbaden. Dit heeft diverse heilzame effecten (onder meer minder stress, beter slapen, meer energie, een beter immuunsysteem). Deelname kost, inclusief lunch, 95 euro. Aanmelden en meer info via info@retzef.com. Hennekes is al enige tijd bezig met verschillende opleidingen op het gebied van ademhaling en koudetechniek. “In september ga ik een nieuwe opleiding volgen om therapeut te worden in de Buteyko Methode”, zegt hij. “Daar wil ik in de toekomst mensen mee gaan helpen met verschillende symptomen en klachten, zoals artritis, retritus, ADHD, paniekaanvallen en slaapapneu.”