Sport

reageer als eerstza 11 nov 2017

Zaalvoetbaltrainingen een schot in de roos

DORDRECHT – Ruim honderd leerlingen van de basisscholen Mondriaan, De Albatros en drie locaties van de John F. Kennedyschool sportten afgelopen woensdagmiddag in de Deetoshal. Het was de laatste van drie trainingen waarbij de kinderen de techniek van zaalvoetbal leerden en onderlinge wedstrijdjes speelden. (Foto: Thymen Stolk)

De activiteit van de drie scholen is een schot in de roos. Lang niet alle leerlingen van de scholen in Crabbehof, Wielwijk en Krispijn zijn lid van een sportvereniging. Tijdens de zomerschool, waarbij leerlingen van deze scholen ook al samen in de klas zaten, bleek reeds hoe leuk de kinderen het vinden om buiten de reguliere schoollessen mee te doen aan activiteiten.

Nieuwe vriendschappen

Directeur van de J.F. Kennedyschool, Henk Wiersma: “Wat deze activiteiten met leerlingen van de andere scholen extra bijzonder maakt, is dat er nieuwe vriendschappen worden gesloten. Natuurlijk zijn we ook blij dat de kinderen lekker bewegen. In de herfstvakantie hadden we de eerste sportactiviteit en toen kwamen er al bijna honderd leerlingen van de drie scholen naar een sportinstuif. De drieweekse zaalvoetbaltraining op woensdagmiddag is zelfs nog beter bezocht. Mede dankzij de campagne Aandeel in Elkaar, waarbij we 5000 euro gekregen hebben, kunnen we doorgaan met de extra sportlessen. Na zaalvoetbal zijn er plannen voor korfbaltraining en danslessen. In de kerstvakantie zal er weer een sportinstuif gehouden worden in de Deetoshal.”

 

Geef een reactie