DORDRECHT – De zeilafdeling van de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging (KDR&ZV) is klaar voor het nieuwe seizoen. Wie wil kennismaken met zeilen en deze vereniging is welkom tijdens de startdag op zaterdag 7 mei, van 13.30 tot 17.00 uur op Spaarbekken de Grote Rug. Ook gezinnen zijn welkom. In de week erna starten de wekelijkse zeillessen.

Bij de Dordtse vereniging volgen zowel kinderen als volwassenen zeilles, van beginners tot gevorderden. Aan het einde van het seizoen mag je, bij goed gevolg, een erkend CWO-diploma in ontvangst nemen. Meer weten, maar kan je niet op 7 mei? Het is altijd mogelijk om op een ander moment eens te komen kijken. Neem dan contact op met zeilsecretaris@kdrzv.nl. Direct aanmelden kan ook via www.kdrzv.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over de andere twee afdelingen: het roeien en de haven.

Verenigingsboten

Groot voordeel van zeilen bij KDR&ZV is dat je niet meteen een eigen zeilboot hoeft aan te schaffen. De vereniging heeft de beschikking over een groot aantal verenigingsboten. Kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma A en B starten in de optimisten. Voor de jeugd zijn er RsFeva’s en voor volwassenen de sportieve RsQuests of in de stabielere RsVenture. De zeillessen worden gegeven op het spaarbekken tussen Stadspolders en Staart. Deze ruime, afgesloten plas wordt alleen gedeeld met de surfvereniging, waardoor het zeer veilig water is om te leren zeilen.

Voor alle leeftijden

Zeilen voor het hele gezin, dat is één van de doelstellingen. Er zijn vaak meerdere leden van een gezin lid of worden enthousiast gemaakt door familie of schoolvrienden. Er zijn verschillende activiteiten, van een dagje weg met de boten naar Zeeland, tot serieus wedstrijdzeilen of een kamp. Deze vinden plaats van mei tot en met oktober. Daarna is de winterstop. Er zijn dit jaar ook vijf jeugdleden die opgeleid worden tot instructeur. Ook dat is goed nieuws en biedt weer nieuwe mogelijkheden voor de vereniging.

Voor de navigatie: het adres is Baanhoekweg 9 in Dordrecht, op dezelfde plek als Surfclub Windkracht.