Sport

reageer als eerstzo 2 mei 2021

Zeilseizoen van start

DORDRECHT – De lente laat zich voorzichtig zien, dus het zeilseizoen gaat weer van start. Zo ook in Dordrecht. Op het Spaarbekken zijn de eerste zeilboten van de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging, dit dit jaar 170 jaar bestaat, alweer gesignaleerd en zijn de wedstrijdtrainingen gestart. In de huidige coronatijd heeft de zeilsport een groot voordeel ten opzichte van vele andere sporten. Het is namelijk goed mogelijk om afstand te houden, geen direct contact met anderen te hebben en toch met een groepje het water op te kunnen. Ieder in zijn of haar eigen boot onder begeleiding van een instructeur. Een open dag zit er nog niet in bij de KDR&ZV, maar er zijn wel (veilige) mogelijkheden om kennis te maken met de vereniging en om het water op te gaan. (Foto: KDR&ZV)

Wil je kennismaken met zeilen en met de vereniging? In de week van 10 mei starten de wekelijkse zeillessen. KDR&ZV geeft zowel aan kinderen als volwassenen zeilles en er is nog ruimte in de groepen. De vereniging geeft instructie op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. Aan het einde van het seizoen mag je, bij goed gevolg, een erkend CWO-diploma in ontvangst nemen. Om kennis te maken kan je een afspraak maken om bijvoorbeeld op zaterdagmiddag langs te komen. Neem daarvoor contact op met [email protected] Je krijgt dan meer te horen over onze vereniging en de mogelijkheden voor lidmaatschap en lessen. Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Liever beginnen met roeien? Dan kan dat ook. Neem daarvoor contact op met [email protected].

Verenigingszeilboten

Groot voordeel van zeilen bij KDR&ZV is dat je niet meteen een eigen zeilboot hoeft aan te schaffen. De vereniging heeft namelijk de beschikking over een groot aantal verenigingsboten. Kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma A en B starten in de optimisten. Voor de jeugd zijn er de RsFeva’s en voor volwassenen de sportieve RsQuests of de stabielere Seabird. De zeillessen worden gegeven op het Spaarbekken Grote Rug in Dordrecht. Deze ruime afgesloten plas wordt alleen gedeeld met de surfvereniging, waardoor het zeer veilig water is om te leren zeilen.

Geïnvesteerd

“In 2020 heeft de vereniging fors geinvesteerd in nieuw zeilmateriaal, een jeugdwedstrijdprogramma en nieuwe boten”, vertelt zeilcommissaris Annemieke Noort. “Ook hebben wij afgelopen zomervakantie een zeilkamp georganiseerd voor de jeugd, waarin zij in een week zelfstandig leerden zeilen in een optimist. Dit was een grandioos succes. Eenzelfde zeilkamp staat voor dit jaar op de planning, uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen.” In 2020 steeg mede hierdoor het ledenaantal van de vereniging. Ook (her)ontdekten mensen de zeilsport in hun eigen regio voor zichzelf of voor hun kinderen. Hoe het seizoen eruit gaat zien is uiteraard mede afhankelijk van de overheidsmaatregelen. De club is er in ieder geval klaar voor en gelukkig is er al veel mogelijk.

Kijk voor informatie op www.kdrzv.nl of op de social mediakanalen en kom langs op de vereniging. Maak daarvoor een afspraak via [email protected]. Adres van de zeillocatie: Baanhoekweg 9, Dordrecht.

Geef een antwoord