DORDRECHT – Vier zwemmers uit Hastings, de zusterstad van Dordrecht in Engeland, doen komende zaterdag 31 augustus in Dordrecht mee aan de Swim to Fight Cancer.

Al sinds 1947 bestaat deze stedenband. De zwemverenigingen MNC (voorheen DZV Merwede) uit Dordrecht en Seagulls uit Hastings onderhouden nog steeds nauwe contacten in de vorm van deelname aan wedstrijden en toernooien over en weer. Het Dordtse hoveniersbedrijf Allgroen BV sponsort het evenement door een businessteam voor de zwemmers uit Hastings beschikbaar te stellen. Directeur Pieter Vroom: “Ik steun graag deze Swim vanwege het goede doel van kankerbestrijding en de positieve sfeer. En de stedenband van Hastings vind ik ook belangrijk, die ken ik al sinds mijn jeugd.”

Lees komende donderdag alles over de City Swim Dordrecht in een bijlage in Dordt Centraal.

 

Op de foto:

De zwemmers/waterpoloërs van Seagulls. Tweede van rechts oud-voorzitter Tim Pearce (79), die de uitwisseling vanaf het allereerste begin kent en nog steeds waterpolo speelt. In Dordrecht komen in actie Ben Pappiat (voorste rij, derde van links), Tom Blything (achterste rij, links), James Blything (achterste rij, rechts) en Ben Horner (achterste rij, midden).