Actueel

reageer als eerstdo 1 okt 2020

VIDEO: Buitenruimte Bieshof opgeknapt en vergroend

DORDRECHT – Bij Winkelcentrum Bieshof is gestart met een flinke opknapbeurt van de buitenruimte. De verzakte bestrating wordt opgehoogd, er komt veel meer ruimte voor planten en bomen, een kinderspeelplaatsje met trampoline, een schaaktafel en er worden bankjes geplaatst. De klus moet in april geklaard zijn. (Impressies: Gemeente Dordrecht, video: Thymen Stolk)

Aan de impressies is te zien dat de ruimte rond het winkelcentrum in Stadspolders een compleet andere uitstraling krijgt. Het extra groen komt er niet alleen voor de sfeer en uitstraling, maar ook met het oog op het veranderende klimaat: groen houdt water vast bij hevige regenafval en zorgt voor verkoeling bij hoge temperaturen. Het groen komt in verhoogde plantenbakken en in perkjes op open ruimtes rond de Bieshof die nu niet echt een functie hebben.

De gemeente heeft de plannen gemaakt in samenspraak met winkeliers en input van omwonenden. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk, maar bepaalde parkeervakken worden wel verplaatst. Het is de bedoeling dat het project helemaal is afgerond voor Koningsdag 2021.

Annet ter Huurne (projectleider) en Walter Weeda (winkeliersvereniging) aan het woord:

 

 

Geef een reactie